Започва десетото издание на Операция "Жълти стотинки"

Започва десетата благотворителна инициатива на Виваком - Операция "Жълти стотинки", съобщи мобилният оператор.

И тази година събраните средства ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН). Те ще се използват за подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика и химия в международни състезания. Досега националните отбори по природни науки са донесли за България общо над 1000 медала, като само през 2020 г. са спечелили 53 медала в 11 балкански, европейски и международни олимпиади. За да продължат успешното си представяне, е необходима регулярна финансова подкрепа, която да обезпечи подготовката и участието на талантливите младежи в състезания.
Кампанията ще продължи до края на януари 2022 г. Посланици на дарителската инициатива са носителят на четири олимпийски медала в спортната гимнастика Йордан Йовчев и Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика на България, които донесоха Златен медал на Олимпиадата в Токио. Операция "Жълти стотинки" 2021 се реализира в партньорство с Българския дарителски форум.
Средствата за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки се набират в касичките на кампанията, позиционирани в магазините на Виваком и в търговските обекти на партньорите. Другите начини за дарение са, чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP на номер 17 777, или на дарителската сметка на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН) в Банка ДСК.

Подобни статии