Започва първия етап от изграждането на спортна зала в Троян

Започва работа по първи етап от проект за изграждане на многофункционална спортна зала в Троян, съобщи за БТА кметът на общината Донка Михайлова.

Вече са подписани два договора за първоначалната фаза от строителството на обекта. Първият включва изграждане на външна канализация и подпорна стена на определения за залата терен. Вторият договор е за трафопост и външно ел. захранване. Финансирането за този етап е осигурено от държавния бюджет и е на стойност 500 хиляди лева, посочи кметът.
По думите й идеята за изграждане на многофункционална спортна зала в Троян е от няколко години. Тя е продиктувана от това, че в момента в града съществуват 21 лицензирани спортни клуба, в които тренират над 900 деца. "Потребността от тренировъчна и състезателна база нараства ежегодно, въпреки усилията на Общината да прави все повече и повече в това отношение. Ние имаме проект за спортна зала, който е одобрен след провеждане на конкурс", заяви Михайлова.
Тя добави, че за същинското изграждане на залата все още не е осигурено финансиране. "С началото на следващата бюджетна година започваме активно търсене на средства. За цялостното изграждане на залата са необходими още около 5,5 милиона лева", посочи кметът.
По думите й залата ще включва база, отговаряща на изисквания за състезания на определени видове спортове, както и тренировъчна част.
Предстои да се обяви процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на втората фаза на проекта и същинското изграждане на спортната зала. Договорът ще бъде подписан след като се осигурят средствата.

Подобни статии