Започва третата национална кампания "Подари приказка"

Националната кампанията "Подари приказка" отново предстои да започне, по традиция на 1 ноември. За трета поредна година тя е организирана в подкрепа на семействата от патронажната услуга "Заедно - здраво бебе, здраво бъдеще" на фондация "Тръст за социална алтернатива", съобщиха от фондацията.

С помощта на съмишленици от цялата страна, които подкрепят фондацията, от 2019 година кампанията събира книги за най-малките деца. Даренията достигат до уязвими семейства, от бедни региони и техните деца до 2-годишна възраст, които са част от патронажната услуга. Към момента те са общо 120 в София и в Пловдив.
По време на кампанията през 2020 г. са събрани над 650 книги за над 100 семейства от София и Пловдив, които са подарени на семействата за Коледните празници. А рамките на първата кампания през 2019 г. са събрани над 1600 книжки и играчки за най-малките.
Кампанията цели не само да помогне и изненада семействата и децата за предстоящите Коледни празници, но също така е и част от усилията на фондацията в сферата на ранното детско развитие. Основен приоритет на екипа е патронажната услуга да се превърне в национална политика. "Подари приказка" насърчава и активното родителство и стимулира четенето на приказки от най-ранна, бебешка възраст. За това свидетелстват и редицата видеа, които са били изпратени и качени във Фейсбук от майки, които четат любимите детски приказки на своите деца, се посочва в съобщението.
Всички книжки, без значение дали са нови или стари (но в добро състояние), могат да бъдат изпращани на място в офиса на фондация "Тръст за социална алтернатива" на адрес:
София, бул. "Патриарх Евтимий" 64, ет. 1.

Подобни статии