Затвор за кучета (СНИМКИ)

Нелегален развъдник за кучета край Варна беше разбит със съдействието на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. Ушите на животните рязани без упойка, „дефектните” бебета давани за храна на прасета

Мръсотия, решетки, мухлясал хляб. И десетки тъжни очи. Очите на кучетата, които обитаваха затвора за кучета край варненското село Звездица. Дори и най-строгите затвори имат някакви правила, свързани с правата на лишените от свобода. Хранят ги по норматив, пускат ги да се разхождат в двора. В затвора за кучета край Звездица всички бяха лишени както от свобода, така и от права.

Дори и най-строгите затвори имат някакви правила, свързани с правата на лишените от свобода. Хранят ги по норматив, пускат ги да се разхождат в двора. В затвора за кучета край Звездица всички бяха лишени както от свобода, така и от права. Малтретирани, бити, изтезавани да раждат до степен на крайно изтощение, за да се превърнат накрая в храна на прасетата. Също като останалата „дефектна” стока.
От неправителствената организация „Лъки Хънт Фондейшън” от години правеха опити да пресекат бизнеса на Веселин Лефтеров, по прякор Лъжеца. Брутални истории за житието и битието на неговите „питомци” се разпространяваха из интернет, хората се възмущаваха и забравяха за тях. До момента, в който някой решаваше да си купи малко, сладко кученце на изгодна цена. И получаваше болно и наплашено животинче, което мразеше всички двукраки, защото не беше видяло любов.
Ако животните можеха да говорят, по техните разкази щеше да бъде заснет най-бруталният филм. Някои от тях знаеха, че има друг живот с хора, които се грижат за тях и ги възприемат като членове на семейството си. Те бяха откраднати от бензиностанции, на паркинги пред супермаркети или просто се бяха увлекли да потичат край някой събрат, докато не се загубиха и не им надянаха примката. Неслучайно след новината за разбиването на нелегалния развъдник край Звездица заваляха съобщения за изгубени и откраднати кучета. Собствениците им се надяваха да разпознаят в някое от 67-те кучета, намерени там своя приятел.
За Лефтеров всичко бе само бизнес. Той ще направи всичко възможно да се измъкне отново. По начина, по който го е правил и досега. Тези, които му позволят да го направи, ще са негови съучастници. Такива хора трябва да бъдат съдени. И да изкарат присъдата си в клетка метър на метър. Може даже да ги изпратим в затвора край Звездица. Щом смятат, че това са приемливи условия, да поживеят там. Не като кучета. Като изроди. Защото нито едно куче не заслужава такъв живот.
Когато си говорим за нехуманно отношение към животните, обикновено имаме предвид поредния изверг, който е хвърлил отрова край жилищния блок или до детската площадка. Или пък организатора на кучешки боеве, който се забавлява и възбужда от миризмата на кръв. За садиста, който отряза лапичките на съседското куче, защото... вероятно и той не знае защо. За мръсника, който завърза куче за колата и натисна педала на газта. За идиота, който си взе домашен любимец, въобразявайки си, че е пухена играчка, а след това го изрита на улицата, защото си позволи да го лае.
Ако животните можеха да говорят, щяха да ни попитат: Защо? Вижте снимките на следващите две страници и се опитайте да отговорите какво оправдава това отношение. Сега е ред на прокуратурата и съдът да задават въпросите.

Подобни статии

 • Мечешки истории

  Мечешки истории

  Който го е страх от мечки, да не ходи в гората... Мечка страх, мен не страх... Мечка са научва, та челяк ли не може?...Гладна мечка хоро не играе... Яде като мечка, работи като буболечка... Когато мечката не ти гази ръжта, не я закачай!...

  674
 • Кажи си желанията, селянино!

  Кажи си желанията, селянино!

  И да си златна рибка хич не си е работа. Неблагодарници дебнат отвсякъде...

  Не мога да ти разбера въжделенията, Шаране! По-скъп си от свинската мръвка, която вече е дефицит. През декември те тъпчат с орехи, поливат те с руйно вино. И отгоре на всичко имаш претенции към мен и посестримите ми – желания да ти изпълняваме. Още малко – и мусака ще поискаш да ти забъркаме. Не ни стигат всички селяндури с изчанчените им желания, ами и ти. Честно, не го очаквах!

  559
 • Честната изповед на едно куче, което смени домашния уют с улицата

  Честната изповед на едно куче, което смени домашния уют с улицата

  От Пловдив и околните села започнали да изхвърлят домашните си любимци. Най-вероятната причина за изоставянето им е страхът на местните от заразяване с COVID-19. Тази новина ме заинтригува, сръбнах си кафе и продължих да чета. Мъж от с. Бенковски видял, че неизвестен гражданин изхвърля породиста котка. А няколко дни по-рано свидетелят забелязал и „прясно изхвърлена немска овчарка“. Това съвсем възбуди репортерския ми интерес! Грабнах маската за лице и дезинфектанта, и хукнах да правя журналистическо разследване.

  423