Затвориха Спешното отделение в Ямбол заради заразена с COVID-19 медицинска сестра

След като беше установено, че медицинска сестра от Ямбол е с коронавирусна инфекция, приемът в Спешното отделение на местната областна болница "Св. Пантелеймон" бешe преустановен за 24 часа, съобщи БНТ. Започнала е 24-часова дезинфекция на спешното отделение в болницата. Спешните случаи вече се пренасочват към МБАЛ "Свети Йоан Рилски" в Ямбол, а ако там не достигат лекари и специалисти, от областната болница са готови да окажат съдействие и да помогнат на колегите си.

През последните 24 часа заразените в областта са 4, в това число и на медицинската сестра. Излекуваните през изминалото денонощие са 8. Рано сутринта стана ясно, че в Спешното отделение в областната болница е приет пациент с много тежки симптоми на коронавирус.

Валентин Вълчев - зам.-директор на МБАЛ "Свети Пантелеймон": "Затварянето се налага поради факта, че от екипа на Спешно отделение има служител с положителна проба и съгласно разпоредбите на РЗИ-Ямбол трябва да се затвори отделението за 24 часа за щателна дезинфекция. Уведомени са всички органи. Ние не затваряме нашата болница, а само спешното отделение. Ние сме тук, колегите са тук в отделенията, на работа, когато е нужно, ще си помагаме.
От ямболската болница са потърсили методологична помощ от Националния оперативен щаб за справяне с непрекъснато нарастващия брой пациенти с коронавирусна инфекция. Не само в кв. "Райна княгиня" има положителни на COVID, а и в целия град, в почти всички квартали".

От болницата призовават гражданите да не подценяват ситуацията в града, да извършват дезинфекция, да носят предпазни маски и да спазват социална дистанция.

Подобни статии