Зеленият сертификат трябва да се въведе за всички публични дейности и услуги вместо пълен локдаун, според директора на НБТ

Зеленият сертификат трябва да се въведе за всички публични дейности и услуги вместо пълен локдаун, за да бъде овладяна пандемията и да започне възстановяването на туризма. Това заявява Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм (НБТ).

Според нея сертификатът трябва да важи още за държавната и общинска администрация, за фирмите, търговия, за градския и междуселищния транспорт, за жп транспорта и всички други дейности, където има струпване на хора. Това е пътят да се избегне противопоставянето на обществения интерес и отделни бизнес сектори. Категорично сме против локдаун и спирането на икономиката, коментира Карастоянова. България не може да си позволи да остане без никакви мерки, защото ще влезе във всички черни списъци и ще бъде задраскана от картата на Европа за туризъм, смята Карастоянова.

Подобни статии

 • БХРА: Искаме кардинално решение на въпроса със статута на националните курорти

  БХРА: Искаме кардинално решение на въпроса със статута на националните курорти

  Въпросът със статута на националните курорти трябва да се реши кардинално, ако искаме да развиваме туризъм. Това заяви председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Георги Щерев, цитиран от асоциацията.

  6
 • Хотелиери поискаха държавата да ги обгрижи с минимум 100 млн. лева

  Хотелиери поискаха държавата да ги обгрижи с минимум 100 млн. лева

  Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) предлага държавата да разработи отделна целева програма за подпомагане на хотелиерите на стойност от минимум 100 млн. лв., а не да ни кара да се състезаваме помежду си и да ни настройва един срещу друг заради немотията и битката ни за оцеляване, посочва председателят на БХРА Георги Щерев, цитиран в прессъобщение на организацията.

  83
 • Държавата отново отпуска финансова помощ за туристическия сектор

  Държавата отново отпуска финансова помощ за туристическия сектор

  Министерството на туризма публикува проект на Указания за кандидатстване и правила за предоставяне на безвъзмездни средства по схемата "Предоставяне на безвъзмездни средства за подпомагане на туристическия сектор за компенсиране на загуби, възникнали пряко и/или косвено от ограниченията в дейността на предприятията поради въведените противоепидемични мерки и приложения към тях", съобщиха от ведомството. Очаква се набирането на заявления по схемата индикативно да стартира на 28 януари 2022 г.

  96