Зимният сезон в Банско ще бъде открит на 18 декември

Зимният сезон 2021/2022 в Банско ще бъде официално открит на 18 декември, съобщиха от формата-концесионер на ски зоната.

При подходящи метеорологични условия, някои писти в ски зоната ще бъдат обработени и отворени преди официалното откриване, допълват от там.
Преди началото на сезона членовете на клуба за лоялни клиенти ще могат да закупят сезонна карта на миналогодишните промоционални цени, като ще получат целогодишна, която могат да ползват през всички сезони, в които съоръженията на ски зона Банско работят. Всички любители на зимните спортове също могат да закупят сезонни лифт карти на по-ниски цени в периода от 22 ноември до 18 декември.
От фирмата-концесионер напомнят, че и тази година ще бъдат в сила строги мерки за сигурност във връзка с епидемичната обстановка.

Подобни статии

 • Държавата отново отпуска финансова помощ за туристическия сектор

  Държавата отново отпуска финансова помощ за туристическия сектор

  Министерството на туризма публикува проект на Указания за кандидатстване и правила за предоставяне на безвъзмездни средства по схемата "Предоставяне на безвъзмездни средства за подпомагане на туристическия сектор за компенсиране на загуби, възникнали пряко и/или косвено от ограниченията в дейността на предприятията поради въведените противоепидемични мерки и приложения към тях", съобщиха от ведомството. Очаква се набирането на заявления по схемата индикативно да стартира на 28 януари 2022 г.

  83
 • Туристическият министър: Електронните визи са наша основна цел

  Туристическият министър: Електронните визи са наша основна цел

  В последните години се наблюдава доста засилен туристопоток между България и Обединените арабски емирства (ОАЕ) и ще се радвам, ако развиваме заедно този потенциал. В тази връзка се надявам на едно ползотворно и успешно сътрудничество с Вас в бъдеще. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на срещата си със Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, посланик на Обединените арабски емирства у нас, съобщиха от министерството.

  106