„Зловеща семейна история“ се завръща

Сезон 10 стартира през август, развива се на два фронта

Райън Мърфи крие подробностите около сюжета.

Хитовата антология „Зловеща семейна история“ се завръща след близо двегодишна пауза. Датата е 25 август, а многобройните фенове на сериала вече броят дните до премиерата. Единият от създателите - Райън Мърфи, разкри, че сезон №10 с името „Двойна фракция“ ще разкаже две истории. По негови думи едната ще се развива край морето, а другата - край пясъка. Това даде идея на телеманиаците, че е възможно да видим русалки в актуалната порция епизоди. Мърфи обаче не издава повече детайли около сюжета.

Още миналия февруари стана ясно, че на екран ще се завърнат ветераните от шоуто Еван Питърс и Сара Полсън.

Като причина да пропусне един сезон Питърс посочи, че се чувства „изцеден и преуморен от тъмни роли“.

„Просто е изморително. Наистина те изцежда ментално. Трябва да посетиш места, на които никой не иска да ходи. И когато отидеш там за сцените, по някакъв начин това се отразява на живота ти. Например намираш се в задръстване и изведнъж почваш да крещиш - нещо, което не е характерно за теб ...“, изповяда се преди време мъжът, който блесна като партньор на Кейт Уинслет в „Мер от Ийсттаун“.

Медиите пък спекулираха, че оттеглянето му може да е свързано с раздялата му с актрисата Ема Робърт, която също се разписва с участие в "Зловеща семейна история". Двамата се събираха и разделяха на приливи и отливи в продължение на години, като дори се сгодиха през 2016-а.

С участие в „Зловеща семейна история“ ще се разпишат още Кати Бейтс, Лесли Гросман, Адина Потрът, Лили Рейб и други. Най-очакваното от феновете включване към каста е това на звездата от „Сам вкъщи“ Маколи Кълкин. Другото ново лице в хорър поредицата е Спенсър Нович, който е артист от Цирк дю Солей.

Междувременно стана ясно, че антологията на FX е получила зелена светлина за още три сезона.

Припомняме, че всяка година „Зловеща семейна история“ показва различни сюжетни нишки - от фрийк шоу до тъмен хотел с убийци в него. Наскоро Мърфи намигна, че обмисля да вкара идеята за извънземни в някои от предстоящите епизоди.

За девет сезона време сериалът получи номинации за цели 95 награди „Еми“ и грабна 16 от тях.

Подобни статии