Знаците на зодиака и апокалипсиса

Няма по-нереални сюжети от тези във филмите за зомбитата. И все пак, ако поне за миг си представим, че сме изпаднали в такава абсурдна ситуация, как бихме реагирали? Според зодията си, разбира се.

1. ОВЕН

Ако чувате в далечината шум от взривове, а Новата година е дошла преди няколко седмици, значи нещо се случва. Съвсем като на война. И Овенът е там, защото винаги гледа да е на първа линия. Нищо чудно даже той да е предизвикал войната, за да се изяви. В негова защита ще кажем, че той го прави за човечеството. Зомбитата трябва да се страхуват, защото той ще им разкаже играта. С рогата напред!

2. ТЕЛЕЦ

Телецът е изтъкан от емоции, така че първата му реакция няма да е като тази на Овена. Докато другите воюват със зомбитата, Телецът ще си спретне трапеза, ще отвори бутилка отлежало вино и ще си поплаче, защото краят е неизбежен. После ще го напуши смях, защото зомбитата са комична гледка. И докато те се чудят къде са попаднали, ще ги атакува с философски въпроси за смисъла на живота и ще поспори с тях, след като всичко така или иначе изглежда загубено. Ако го заразят, ще се присъедини към ордата и ще хапе безразборно ту хора, ту зомбита.

3. БЛИЗНАЦИ

Отначало те ще убеждават всички, че това, което се случва, не се случва. После ще плачат. И ще се смеят. Всичко това - в рамките на минута. Близнаците винаги са на двете крайности. В един момент стрелят по зомбитата и насъскват кучетата по тях, а в следващия седят кацнали на покрива и подписват мирен договор с тях. Те не могат да уточнят докрай какво точно искат и за какво се борят, затова зомбитата ще са сащисани от поведението им. Ето че раздвоението на личността може да е от полза.

4. РАК

Моят дом е моята крепост - това е девизът на Рака. Нито стъпка назад. Ако видите магазин, в който мъждука светлина, а всички рафтове са струпани край стъклата и подсилват вратата, значи Ракът е там - барикадирал се е и не смята да отстъпва. Ако Овенът е пропуснал да се погрижи за базовия лагер, Ракът е започнал оттам. Ако зомбитата го инфектират, ще тръгне с тълпата само в краен случай. По-вероятно е да се прибере у дома и да изчака всичко да свърши, защото не му е до гости сега.

5. ЛЪВ

Преди да реши какво ще прави, Лъвът ще се разпореди кой откъде да минава - зомбитата по левия тротоар, хората - по десния. Ред трябва да има. А Лъвът е царят, който ще раздава командите и ще организира тълпите. Дори да го заразят, той няма да промени драстично поведението си, а отново ще театралничи, защото е Лъв, а това означава герой. Независимо, че вече ще е един от лошите, той докрай ще обяснява на хората, че е техен спасител и дори ще си вярва, защото ще звучи много убедително, както винаги, защото неговият живот е един безкраен спектакъл.

6. ДЕВА

Зомби-апокалипсис? Девата като ви говореше, че това може да стане, не й вярвахте. На ви сега! Признайте си, че е била права и да действаме. Ако зомбитата се опитат да превърнат Девата в една от тях, няма да им се получи. Тя държи на вида си и няма да изтърпи петната от кръв, а ще накисне веднага дрехите си с "Вениш", а докато другите зомбита изпълняват мисията си, ще се гримира и ще стои пред огледалото.

7. ВЕЗНИ

Ей, къде хукнахте всички? Защо улиците са празни? Нещо съм пропуснала. Трябва да вляза във Фейсбук и да прочета дали някой не е коментирал нещо. Зомбита? Никой не ме е информирал за това, следователно се отнасям с недоверие. Ако някое зомби ухапе/инфектира представителка на Везните, тя ще се превърне в негова сянка и вярна спътница. Трябва да има равновесие - както в живота, така и в смъртта.

8. СКОРПИОН

О да, о да, най-после! Точно такава реакция може да се очаква от Скорпиона. Той е във възторг, че земята ще бъде прочистена от всички идиоти, които я населяват. Това е то, раят. Ако зомбитата пропуснат да го ухапят, ще им се навре специално, защото той е техен фен и последовател.

9. СТРЕЛЕЦ

Докато хората търчат хаотично, а зомбитата ги преследват, Стрелецът ще постъпи съвсем рационално - ще седне в колата, ще завърти ключа и ще потегли, накъдето му видят очите, защото интуицията му е безпогрешна. Свикнал е да се оправя с всичко сам и да намира решения. Така ще бъде и сега. Ако някой оцелее по време на апокалипсиса, това ще е той. Защото за съвършенството няма предели.

10. КОЗИРОГ

Козирогът няма никакво намерение да се бие със зомбитата. Нека Лъвът и Овенът да се оправят сами, щом им е толкова акъла. Козирогът вместо това ще започне просветителска дейност. Ще напише дисертация, ще защити докторантура за зомбитата. Ако го инфектират, ще продължи да задава въпроса: Да бъда или да не бъда?

11. ВОДОЛЕЙ

Някой да ви липсва? Разбира се, Водолеите. По време на апокалипсиса няма да ги срещнете никъде. Не, те не са умрели. Просто са се асимилирали. Малко повечко грим, сенки под очите, оголени зъби. Тъпите зомбита изобщо не схващат, че между тях има актьори. Ако действително ги инфектират, няма да има никаква разлика. Нищо нетипично за тях - свикнали са да преиграват и да се правят на нещо, което не са. Ако действително се превърнат в жертви, никой няма да разбере, защото и до този момент са се правили на такива.

12. РИБИ

Рибите имат важна работа - да пуснат постове във Фейсбук, Инстаграм и каквото още се сетите. Те ще страдат най-искрено за горкото кученце, което джавка срещу зомбито, което ръфа стопанина му. Ще започнат да си събират вещи за евакуация, но ще стигнат до семейните албуми и ще се разчувстват. Ако ги спасят от нашествието, ще изглеждат в шок. Но това им е естествено състояние.

Още по темата: зодии

Подобни статии