Знаете ли кой карибски пират сте според зодията си?

Астролози подредиха зодиите според героите от петте кинохита

Зодиакът бе подреден от астролози според героите от петте кинохита „Карибски пирати“. Настина, отвън останаха още любимци на публиката, но когато звездите говорят...

Овен: Джак Спароу (Джони Деп)

Типичен Овен, Джак Спароу определено е най-добрият карибски пират в историята или поне така иска да е. Постоянно се опитва да превъзхожда останалите и да докаже, че е доминиращата сила в пиратския свят. За него няма неразрешима ситуация. Перфектният Овен – инат, огън и страст. Но и лесно може да го водиш за носа, стига да знаеш как да хванеш Овена за носа. Понякога е импулсивен, безразсъдно глупав и голям егоист. Но с ентусиазъм и новаторство знае как да увлече другите след себе си.

 

Телец: Елизабет Суон (Кийра Найтли)

Типичен Телец, успяващ да премине през изпитанията с огромния си инат, късмет и магнит за всякакви съкровища. В поредицата Елизабет първо бе мома в бедствие, но бързо стана любимка и оглави братството на пиратите. С нея не е лесно да се сработиш и Джак Спароу много добре го разбра още в първия филм от поредицата. Притежава уникална сила на характера. Тя може да разчита единствено на себе си. Упорита е до безкрайност. Но и понякога прибързва в действията си. Винаги се придържа към основния план – любовта или трупането на богатства.

 

Близнаци: Уил Търнър (Орландо Блум)

Уил е един от най-комплексните персонажи в поредицата. Като типичен Близнак той е смел и лесно се адаптира. Подбира уменията си – чирак на ковач, който лесно се учи на фехтовка и мореплаване. А накрая стига до това да управлява „Летящия холандец“. Притежава разнообразни качества и дълбоки вътрешни подбуди, които го превръщат от губещ в герой. Има динамичност на характера. Постъпва правилно, но само според своя собствен морален кодекс. В една душа са събрани няколко личности. Хитър, импулсивен, определено енергичен и изобретателен. Харизматичен, но често и доста повърхностен.

 

Рак: Бил (Стелан Скарсгард)

Бащата на Уил Търнър – Бил, е типичен Рак – най-жертвоготовната и състрадателна личност, готов да слугува хиляди години на „Лятащия холандец“ само и само за да спаси сина си. Един от най-трагичните образи. Той е предпазлив в любовта, но след като отново се събира със сина си става негов най-силен покровител. Връзката със сина му го прави понякога прекалено емоционален, а това пречи на преценките му. Типичен представител на Раците, които са много състрадателни и защитават това, което е ценно за тях. А семейството е над всичко.

 

Лъв: Черната брада (Иън Макшейн)

Това е от най-известните и най-опасни пирати, обикаляли някога моретата. Във филма Черната брада е типичен Лъв – всички са под неговата влас и очарование (независимо дали то е постигнато насила и с магически средства). Той покровителства само тези, които усеща (а има невероятен, направо свръхестествен усет), че са му лоялни и не проявяват наглост към него. Очарователен, щедър и креативен, но може да рискува всичко в името на своята голяма цел. Все пак най-много му отива да е отпред и да управлява.

 

Дева: Уетърби Суон (Джонатан Прайс)

Като губернатор на Порт Роял Уетърби Суон има значително влияние в Карибите, поне така смята. Докато не разбира, че няма влияние дори над дъщеря си Елизабет Суон. Губернаторът, като типична Дева, е педантичен и практичен, но понякога оставяйки отдадеността си към короната и правилата за чест да замени критичното му мислене. Организиран до безкрайност. Той е реалист и прави това, което се очаква от него. Не одобрява изборите на дъщеря си, но не й пречи да ги направи.

 

Везни: Хектор Барбоса (Джефри Ръш)

Капитан Барбота има силно съперничество с Джак Спароу, но не такова, че да убие противника. Отдаден на каузата и спътниците си, той все пак мисли преди всичко за себе си. Барбоса е джентълмен и пират. Уравновесена и спокойна душа, а в последния засега филм от поредицата се оказа и доста романтичен. Никога не допуска грешката да се доверява два пъти на онези, които са го спънали веднъж. Идеалист, на моменти суетен, има голям интелект и остър ум. За него все пак честта е над всичко.

 

Скорпион: Дейви Джоунс (Бил Най)

Дейви Джоунс е капитанът на „Летящият холандец“ и се грижи да пренесе душите в подземния свят, като службата на кораба му носи шанс за изкупление. Типичен Скорпион, но с много мрак в душата си. Чаровник, който кара дори една богиня да се влюби в него и да забрави, че някога е била непобедимата Калипсо. Под маската на този Скорпион се крие страстта и много емоционална натура. Динамичен, упорит, умее да пази тайни. Мрази нечестната игра. Обсебен от страстите си до маниакалност. Смел, но и подозрително ревнив.

 

Стрелец: Кътлър Бекет (Том Холендер)

На пръв поглед Кътлър Бекет е от най-отрицателните герои в поредицата, но на практика това е човекът, който върши голямата работа и той е поразяващата ръка на краля. Типичен Стрелец, той се стреми да свърши работата си докрай, дори отвъд това, което му е заповядано – тоест да унищожи пиратите. Едно невнимание може да го извади от играта. Но иначе е предан на шефа си и прокарва неговите интереси, както и своите. Обича живота и забавленията, много е добър и в работата си. Но това, което му пречи, е нетърпението. Знае как да се забавлява и понякога прави сложни, прекалено сложни игри.

 

Козирог: Джеймс Норингтън (Джак Девънпорт)

Комодор Норингтън като повечето Козирози е практичен, амбициозен и дисциплиниран. Външно е емоционално сдържан, има по-сухо чувство за хумор. Прояви се и като голям песимист, който постоянно негодува. На моменти е назидателен всезнайко, който е черноглед инат. Но проявява голям самоконтрол, отговорност и управленски умения. Практичен, а в същото време с направо фиксидея да докаже, че точно той е правият. Трудно се съгласява с различията и странностите на другите. Макар да има период, в който се сработва с Джак Спароу, той все пак винаги го преследва.

 

Водолей: Тиа Далма (Наоми Харис)

Променяща се и вълнуваща като морето, в един момент тази вещица, практикуваща вуду магия, се оказва самата богиня Калипсо. Като типичен Водолей тя едновременно е игрива, независима, непредсказуема и готова да обърне винаги играта. Нравът й е легендарно изменчив и тя може също толкова лесно да открие романтичното, колкото и да бъде силно емоционално опустошителна. Настроена добре към приятелите си, готова да унищожи враговете си. Има нужда да бъде известно време само и далеч от всички. Използва ума си, но за нея свободата е над всичко.

 

Риби: Джошами Гибс (Кевин Макнейли)

Мистър Гъбс е най-верният човек на Джак Спароу. Бивш търговски моряк, станал пират - романтик и фантазьор до безкрайност, сякаш е готов винаги да види доброто пред злото. Като повечето Риби и Гибс едновременно е практичен и умът му витае в облаците. Суетен, но без колебание и на сляпо приема заповедите на капитан Джак Спароу. Готов е да си помечтае за голямото съкровище, а след това да даде най-практичната команда за миене на палубата. Но не може без типичната бутилка ром. Мъдър, но и с интуиция.

Още по темата: Зодии

Подобни статии