Зоопарк в Белгия предлага хотелска стая с прозорец към обиталището на моржовете (СНИМКИ)

Когато голяма част от Европа е обхваната от гореща вълна, посетителите в белгийски зоологически и ботанически парк могат да получат прохлада в хотелска стая с изглед към студените води, съобщи АФП.

Шест стаи в курорта около зоопарка "Пайри Дайза" в белгийския град Брюжлет са с арктическа тематика и предлагат прозорец с гледка към водното обиталище на моржове и други морски бозайници, които доближават, за да поздравят посетителите.

"Първите клиенти, които дойдоха тук, възкликваха - О, това е красиво", каза техническият директор на зоопарка Жереми Ланоа. Другаде по света не могат да се насладят на подобна атракция, категоричен е той.

Прозорците в арктическите стаи са с дебелина 10 сантиметра, за да устоят на огромното налягане на водата или на натиска на морски бозайник, някои от които стигат до тегло от два тона. Двата млади моржа, които обитават зоопарка, не са агресивни, но с любопитство оглеждат новите си съседи в хотелските стаи.

"Посетителите по никакъв начин не безпокоят животните, защото тяхната територия е достатъчно голяма, те имат достъп и на закрито, и на открито", уточни говорителката на зоопарка Клер Глисен.

"Понякога моржът доближава стъклото и му е любопитно да види кой е в стаята. Но се случва ида не проявява интерес. Зависи от настроението му. В това взаимодействие между животните и хората понякога не знаем кой е атракцията", добавя тя.

Подобни статии