Зоопарк в Белгия предлага хотелска стая с прозорец към обиталището на моржовете (СНИМКИ)

Когато голяма част от Европа е обхваната от гореща вълна, посетителите в белгийски зоологически и ботанически парк могат да получат прохлада в хотелска стая с изглед към студените води, съобщи АФП.

Шест стаи в курорта около зоопарка "Пайри Дайза" в белгийския град Брюжлет са с арктическа тематика и предлагат прозорец с гледка към водното обиталище на моржове и други морски бозайници, които доближават, за да поздравят посетителите.

"Първите клиенти, които дойдоха тук, възкликваха - О, това е красиво", каза техническият директор на зоопарка Жереми Ланоа. Другаде по света не могат да се насладят на подобна атракция, категоричен е той.

Прозорците в арктическите стаи са с дебелина 10 сантиметра, за да устоят на огромното налягане на водата или на натиска на морски бозайник, някои от които стигат до тегло от два тона. Двата млади моржа, които обитават зоопарка, не са агресивни, но с любопитство оглеждат новите си съседи в хотелските стаи.

"Посетителите по никакъв начин не безпокоят животните, защото тяхната територия е достатъчно голяма, те имат достъп и на закрито, и на открито", уточни говорителката на зоопарка Клер Глисен.

"Понякога моржът доближава стъклото и му е любопитно да види кой е в стаята. Но се случва ида не проявява интерес. Зависи от настроението му. В това взаимодействие между животните и хората понякога не знаем кой е атракцията", добавя тя.

Подобни статии

 • 6 типажа хора по време на карантината

  6 типажа хора по време на карантината

  Карантината е убийство на духа за тези, които са свикнали да водят активен живот. Мнозина изпадат в депресия от това състояние и от страха пред неизвестността. Анонимни творци се опитват да разведрят обстановката като пуснаха 6 типажа хора, които карат по различен начин карантината.

  157
 • Рапсодия за лузъри

  Рапсодия за лузъри

  Последните ще станат първи, а първите последни. Любимият ми библейски цитат. Видях го веднъж във Фейсбук и оттогава го ползвам. Обикновено – не по предназначение. Нека се представя: Аз съм злата жена на добрия самарянин. В сравнение с мен всеки би изглеждал добър, но това е друга тема. Залепих се за него, защото ми се видя сродна душа. Сега и двамата сме една стока, с оголени зъби и нерви, завършени егоисти. Не ни пука за никого. Ние и нашият свят. Семейство Злободил и Злоболита Самарянови. Всички са криви, само ние сме прави. И така – до свършека на света или докато последните станат първи.

  875
 • Дядо Коледа постави коледна елха в Мъртво море

  Дядо Коледа постави коледна елха в Мъртво море

  На най-ниската точка на Земята, насред гигантско солено езеро, където растения и животни нямат шанс да оцелеят, един весел човек с дълга бяла брада, облечен в червено, закрепи коледна елха и отиде да поплува. Дядо Коледа дойде на Мъртво море в неделя като част от кампанията на израелското министерство на туризма, съобщи Ройтерс.

  200