Зрителите искат повече секс в сериалите

Снимка: Уорнър Секссцена между Емилия Кларк и Джейсън Момоа в „Игра на тронове“

Зрителите искат да има все повече секс в сериалите, твърди Би Би Си.

За пример се дават продукции като „Игра на тронове“, „Секс образование“, „Нормални хора“, екшън поредици от типа на „Банши, Пенсилвания“, „Воин“, „Спартак: Кръв и пясък“ и др., които постигнаха голям успех благодарение и на еротичните си моменти. Създателите на филми са готови да осигурят този повишен интерес към екранния секс, но трябва да помислят и за актьорите как биха се чувствали.
Снимките на секс вече ще бъдат само с координатори на интимните сцени. И това ще е задължително не само за продукциите на Холивуд, цяла Европа, но и за останалия свят - дори и да няма специално приет закон, твърди Би Би Си. Сериали, снимани без координатори, вече все по-малко се гледат с добро око в гилдията и става все по-трудно да се продават дори на домашния пазар.
Всичко започна след разгара на движението #MeToo, където актриси обвиниха продуцента Харви Уайнстийн, че искал преди 20, 30 и повече години да спят с него, за да ги прави известни. След това като лавина се появиха все повече и повече случаи, като някои дори бяха абсурди, че колега (конкретно Джеймс Франко) ги гледал особено, пък те сметнали, че може би имал сексуални намерения към тях.
В поредицата има и български имена, като кандидатка за актриса, представяща се с псевдонима Ефи, която обвини Арми Хамър („Самотният рейнджър“, „Назови ме с твоето име“, „Социална мрежа“), че я тормозел сексуално. После стана ясно, че холивудският актьор по това време не искал да се разведе с жена си и така вбесил нашенката.
Преди няколко месеца излезе автобиографична книга на Шарън Стоун, която обяснява, че при снимките на „Първичен инстинкт“ режисьорът я убедил при прословутата сцена с премятането на краката как трябва да си свали гащите, защото белият цвят излизал зле на камерата., но й обещал, че интимни части няма да се виждат. Въпреки това тези части се видяха на голям екран. Това направи Шарън Стоун суперзвезда, а тя още тогава решила да се откаже да търси забрана на сцената, още повече, че била в приятелски отношения с режисьора Пол Верховен. Но Стоун възкликва, че при снимките, ако е имало координатор на интимните сцени, тя щяла да се чувства по-уверена и може би е нямало да й се видят интимните части.
Кейт Уинслет също казва, че е щяла по-добре да се чувства с координатор при снимките на „Титаник“, защото в някои от еротичните сцени са могли да избегнат пипане тук или там от партньора и тези снимки отново да бъдат на високо ниво.

Подобни статии