Зверско убийство на българка в Калабрия

53-годишната Анелия Димова от Бяла Слатина намерена в леглото й с премазана глава

Жестоко убийство на българка в намиращото се на брега на Тиренско море калабрийско градче Белведере Маритимо хвърли в тревога жителите му. Защото сънародничката ни Анелия Димова от Бяла Слатина, на 55 или 56 години според различните медии в Южната италианска област, е била намерена в ранния неделен следобед в леглото си с безмилостно премазан череп с твърд предмет.

Тя живеела постоянно в Белведере Маритимо от март тази година, като за да се издържа, практикувала различни занаяти, твърде вероятно и най-древния.

Както твърди изданието „Кориере дела Калабрия“, сънародничката ни е била открита от карабинерите в градчето след анонимно обаждане на техния дежурен телефон.

Разследването се координира от прокурора Пиер Паоло Бруни от трибунала на близкия град Паола, а начело на следователския екип е капитан Андреа Масари от местната казарма на Корпуса на военизираната полиция.

Работи се по версията за предумишлено убийство, най-вероятно на лична сантиментална основа, но не се изключва то да е резултат от търкания с тукашната организирана престъпност след неуспешна далавера с трафик на дрога или на бели робини. През тези часове силите за сигурност правят обстоен преглед на всички камери в старинния център на Белведере Маритимо, където живеела убитата българка, разпитват и лица, с които тя е контактувала приживе. А що се отнася до хвърлянето в тревога на жителите на градчето на брега на Тиренско море, то те са обезпокоени от факта, че неотдавна там е била убита по същия жесток начин и след това изгорена бразилската жрица Силвана Родригес.

Подобни статии