Звезда на „Евертън“ арестуван за сексуален тормоз над малолетен

Снимка: АП/БТА Гилфи Сигурдсон е бил арестуван за сексуален тормоз.

Футболист от Висшата лига на Англия е бил арестуван по подозрение за престъпление, свързано със сексуален тормоз над малолетен.

Играчът, чиято самоличност не е разкрита поради правни причини, е и национален състезател. Футболистът е бил арестуван от полицията на Манчестър в петък вечер, като по-късно е бил освободен под гаранция.

„Служителите арестуваха 31-годишен мъж в петък, 16 юли 2021 г., по подозрение за сексуален тормоз над дете“, се казва в изявление на органите на реда, които добавят: „Той е пуснат под гаранция от полицията в очакване на допълнителни разследвания“.

По-късно бе обявено, че става въпрос за футболист на "Евертън". От клуба заявиха в изявление пред английското издание Mirror: „Клубът може да потвърди, че е спрял правата на играч от първия отбор в очакване на полицейско разследване.

Няколко часа по-късно стана ясно, че арестуваният футболист на “Евертън” най-вероятно е Гилфи Сигурдсон. До този извод стигат фенове в социалните мрежи, след като от полицията в Манчестър разкриха, че става дума за 31-годишен мъж, който е женен. На това описание в тима отговарят само Сигурдсон и Фабиан Делф, но Делф игра в контролата на 17 юли срещу “Блекбърн”, което е ден след задържането на въпросния човек. В същото време исландецът изобщо не беше в групата на “карамелите”.

Подобни статии