Звезди правят пачки от позиране в „ОнлиФенс“

Снимка: Гардиън Звездите от „ОнлиФенс“ (от ляво на дясно) Кларита, Джесика, Лекс и Муген

Кларита се нуждаела от пари за училището за медицински сестри, а Лекс искал да си увеличи доходите като работник. Сега и двамата са еротични инфлуенсъри в сайта за абонати „ОнлиФенс“, предаде в. „Гардиън“.

28-годишният Лекс Ледерман е класически семеен американец. Той има ферма в Ню Хампшър, където живее с жена си и трите си деца. Начинът му на живот обаче станал възможен едва след като напуснал работата си на строител заради кариерата си в „ОнлиФенс“. Той качва еротични снимки и видеоклипове за своите основно гей фенове. Лекс разказва, че преди бачкал по 15-16 часа на ден, като монтирал клетъчни антени на 100 метра височина. Той постепенно стигнал до идеята да се откаже от тази съсипваща го работа, след като споделяните от него клипове от заниманията му с фитнес се сдобили с огромен успех. Отначало той избягвал порнографията, но жена му го насърчила да експериментира. Когато осъзнал, че изкарва повече с три часа позиране в „ОнлиФенс“, отколкото с 60 часа в строителството, Лекс напуснал работата си. Сега той е сред челните 1% „творци“ в сайта.

„ОнлиФенс“ е един от най-големите успехи в областта на технологиите през последните няколко години. Платформата е основана от британския предприемач Тим Стоукли през септември 2016 г. Тя дава възможност на „творците“ да споделят свои снимки и клипове със своите абонати, както и да комуникират с тях за специални видеосесии срещу допълнително заплащане. Компанията получава 20% комисиона, като състоянието на Стоукли вече се оценява на $120 млн.

„ОнлиФенс“ изживявал стабилен ръст още преди коронавируса, но броят на записалите се в платформата се увеличил главоломно по време на пандемията, тъй като мнозина изведнъж останали без работа. През пролетта на 2020 г. сайтът имал 30 млн. регистрирани потребители и 450 000 „творци“. През март 2021 г. тези числа скочили съответно на 120 млн. и 1 млн. Само през 2020 г. сайтът е изплатил над $2 млрд. на „творците“.

21-годишната Кларита се записала през март м. г., когато останала без работа и нямала пари да плаща таксата за медицинското училище. Също като Лекс тя започнала със снимки по бельо, но постепенно започнала да качва голи снимки и клипове. Срещу $15 на месец абонатите на Кларита получават достъп до еротичното съдържание. Първоначално тя започнала с 56 „мераклии“ от родния й град, които били любопитни да разберат какво прави. Сега броят им е четири пъти по-голям и Кларита заработва по $2500 без „бакшишите“.

28-годишната Муген от Сакраменто, Калифорния, създава изображения за възрастни, успоредно с работата й на гледачка в старчески дом. Нейното съдържание варира от голи снимки и видеа до „обожаване на тялото“ - един вид мазохизъм. Също като Кларита тя планира да остане в „ОнлиФенс“, докато напредне в кариерата си – в нейния случай, докато стане лицензирана помощничка на медицинска сестра.

Но не само млади жени и мъже се възползват от тази платформа. За 40-годишната Джесика от Северозападна Англия сайтът е начин да постигне по-добър баланс между работата и живота. Тя станала социална работничка, но като майка на пет деца й било все по-трудно да бъде добър родител. Джесика се записала в „ОнлиФенс“, след като 19-годишната й щерка Британи станала „творец“. Те понякога позират заедно. Сега само за два дни Джесика изкарва толкова пари, колкото преди за месец.

Подобни статии